Първите вълни цунами, причинени от мощните трусове в Централна Япония, започнаха

...
Първите вълни цунами, причинени от мощните трусове в Централна Япония, започнаха
Коментари Харесай

Първите вълни цунами удариха бреговете на Япония след 7,6 по Рихтер

Първите талази цунами, породени от мощните земетресения в Централна Япония, започнаха да доближават крайбрежията, заяви метеорологичната работа на страната, представена от Франс прес.

Вълни с височина 1,2 метра доближиха пристанище Ваджима на полуостров Ното в най-северната част на провинция Ишикава. По-рано метеорологичната работа разгласи, че има заплаха вълните да доближат 5 метра.

Премиерът Фумио Кишида прикани през днешния ден за незабавна евакуация на зоните, където бе оповестена заплаха от цунами, заяви Киодо.

Кишида съобщи, че държавното управление му ще съобщи точна информация за евакуацията, бързо ще оцени действителното положение на вредите и ще работи взаимно с локалните управляващи за избавяне на човешки животи.

Опасността от талази цунами все още към този момент е като цяло изключена, съобщи американският Център за паника при талази цунами в Тихоокеанския район, представен още веднъж от Франс прес.

" Заплахата от талази цунами към този момент като цяло е изключена ", съобщи американската работа.

Силно земетресение с магнитуд 7,6 раздруса през днешния ден Централна Япония. Бяха издадени предизвестия за заплаха от талази цунами както в Япония, по този начин и в съветския Далечен изток.

Японската новинарска организация Киодо заяви, че шестима души са били затрупани живи под срутили се жилищни здания в японския град Ваджима, който се намира в префектурата Ишикава.

 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР